Dag BeautyMaster Fan
Ben jij al goed begonnen met de Shake It Up Detox? We zijn nu al 2 dagen aan het detoxen, maar heb jij soms ook nood aan extra inspiratie voor je maaltijden? Ik heb voor jou enkele eenvoudige en lekkere receptjes verzameld zodat jij de nieuwe week goed kan inzetten. Veel kookplezier!
Courgette met gerookte zalm (2pers)
Ingrediënten
500gr courgette
300gr gerookte zalm
2 kl kappertjes
1 el ras el hanout
40gr ongezoete sojasaus
2 el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°c.
Snijdt de courgette in dunne plakjes (gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf).
Vet een ovenschotel in met een beetje olijfolie (verspreid met een doekje de olijfolie overal, zonder overdadig veel olie te gebruiken).
Beleg de ovenschotel met een laag courgette, dan gerookte zalm en dan enkele kappertjes. Herhaal deze lagen (zoals bij een lasagne) tot je schaal vol zit. Eindig met courgette en kappertjes.
Overgiet met olijfolie en sojasaus, kruid bij met zwarte peper.
Steek hem 20 minuten in de oven op 180°c.
Laat het smaken!
Tip: Je kan hem ook invriezen. Dus je kan meer maken zodat je later in de week, als je minder tijd hebt, hem uit de diepvries kan halen en insteken. Easy peasy!
Flammkuchen met broccolibodem (2pers)
Ingrediënten
400gr broccolirijst
Kokosolie
2 eieren
100gr reepjes vlees (rund of kip)
1 ui
1 tomaat
100gr champignons
200gr spinazie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°c.
Bak de broccolirijst voor 5' in kokosolie en laat daarna afkoelen.
Meng 2 eieren onder de broccolirijst.
Giet uit in een ronde bakvorm zodat het heel de bodem bedekt. Zet de schaal voor 25' in de oven van 200°c.
Snijd ondertussen de ui, tomaat en champignons in kleine blokjes.
Bak de reepjes vlees samen met de ui, tomaat en champignons. Kruid bij met peper en zout.
Beleg de bodem met de spinazie en dan het gebakken geheel. Steek dit alles nog 15' in de oven.
Geniet er van!
Aubergines gevuld met quinoa en gerookte ham (4pers)
Ingrediënten
150gr (driekleuren)quinoa
200gr gerookte hamblokjes (of kippenblokjes)
2 aubergines
1 ui
5 teentjes knoflook
1/2 bos bladpeterselie
1 tomaat
100gr rucola
3 el geroosterde pijnboompitten
1 kl komijn
1/2 korianderpoeder
1/2 chilivlokken
1 el rodewijnazijn
150gr kwark
2 el verse kruiden: basilicum, bieslook, koriander
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°c.
Halveer de aubergines in de lengte. Strooi er flink wat zout over heen en laat 10' rusten.
Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 10' rusten.
Dep het vocht en het zout van de aubergines. Kerf de aubergines ruitvormig in en zet ze op een ingezette bakplaat. Gaar ze 35' in de oven op 180°c tot ze helemaal zacht zijn.
Snijdt de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes.
Lepel het vruchtvlees uit de aubergines, maar laat aan de randen zo'n halve centimeter vruchtvlees zitten.
Verhit een pan met olijfolie en fruit de ui aan. Voeg de tomatenblokjes, de knoflook, de komijn en het korianderpoeder toe. Voeg dan de quinoa, pijnboompitten, peterselie en hamblokjes toe.
Besprenkel met de rodewijnazijn en strooi de chilivlokken over. Roer om en kruid met peper en zout.
Lepel de vulling in de aubergines. Zet nog eens 15' in de oven.
Maak de dressing: Pel en snipper de knoflook en meng met de gehakte kruiden door de kwark. Kruid bij met peper en zout.
Serveer de aubergines met rucola en de dressing.
Geniet van deze lekkere receptjes!
Heb je zelf leuke maaltijden die je wilt delen? Stuur ze door! Misschien dat ik ze volgende keer kan delen in een van de blogberichten.
Stralende groeten
Goedele
Comentarios